Cart / 0 Items

Bounce Factory Mini

 

Visste du att det tar mer än 400 år att bryta ner en tennis-/padel-boll och att återvinningen är i princip obefintlig?

Bounce Factory Mini är den lätthanterliga tuben som förlänger livet på dina tennis- och padel-bollar genom att skapa en trycksatt miljö runt bollarna under tiden de ligger i din väska.

Enkel, smart och prisvärd!

När du har spelat färdigt din tennis- eller padel-match så lägger du helt enkelt ner dina bollar i Bounce Factory Mini, skruvar på det hermetiskt tillslutande locket och pumpar på några sekunder upp trycket i tuben med hjälp av den integrerade pumpen. Nu är dina bollar helt skyddade mot det stora hotet gällande bollarnas studs och spänst - nämligen tiden i väskan mellan matcherna.

Med Bounce Factory Mini kan du förlänga livet på bollarna med runt 3 gånger vilket gör att det blir en rejäl vinst för miljön och även för din plånbok med tanke på vad bollar kostar. Den integrerade pumpen och det genialt enkla sättet att öppna och stänga locket gör att den lätt att hantera för samtliga spelar oavsett ålder. I och med att den är så otrolig enkelt att hantera samt att den fungerar så tar det inte emot att använda tuben vid varje matchtillfälle – tvärtom!

- Integrerad pump, du har alltid med dig allt du behöver.

- Smart autohermetisk tillslutning, håller alltid tätt.

- Lätthanterat lock, behövs ingen kraft eller teknik.

- Rymmer 4 bollar, dvs fungerar för både tennis och padel

- Inget underhåll behövs.

Det normala trycket i atmosfären är 14.7 psi (varierar även med höjden över vattnet).

Tennisbollar trycksätts normalt till 14 psi av relativt tryck till atmosfärtrycket, dvs ett absolut tryck inne i bollarna på omkring 28.7 psi.

Det relativa trycket i padelbollar är 11 psi vilket ger ett absolut tryck på 25.7 psi inne i bollarna.

Bounce Factory Mini är kalibrerad till att göra följande:

Med 4 bollar i röret, 8 fulla pump ger ca 11 psi (padel)

Med 3 bollar i röret, 11 fulla pump ger ca 11 psi (padel)

Med 4 bollar i röret, 10 fulla pump ger ca 14 psi (tennis)

Hur mycket sparar man på att använda Bounce Factory Mini?

Exempeluträkningar *

Om du köper 4 rör tennisbollar per månad för 100 kr styck och vanligtvis använder bollarna 2 gånger så sparar du ca 1200 kr och 4 kg avfall per år med Bounce Factory Mini.

Om du köper 3 rör padelbollar per månad för 80 kr styck och vanligtvis använder bollarna 2 gånger så sparar du ca 960 kr och 2 kg avfall per år med Bounce Pressure Tube.